Voor snelle & vakkundige bestrijding van een wespennest bent u bij rosan ongediertebestrijding op het juiste adres!

ROSAN ONGEDIERTEBESTRIJDING

thumb Rosan logo

 

 

 

☎️  026-7071289  

of stuur bericht Watsapp 06-22193619

Begin wespennest in de gemeente Arnhem?

 

Wespennest

Een wespennest is een prachtig kunstwerk waarvan het begin gemaakt wordt door de wespenkoningin. Zij heeft de winter overleefd en nu het perfecte plekje gevonden om haar nest te beginnen. Wellicht bij jou op zolder, in de schuur, tuinhuis, vogelhuisje of onder de dakpan. De koningin maakt het nest stukjes hout, kauwt het fijn, mengt het met speeksel en bouwt hier de eerste ei-kamertjes van. Hierin legt zij eitjes. Al dit eerste werk wordt door de koningin zelf uitgevoerd. Meestal is dit in april, maar afhankelijk van het weer kan dit ook eerder of later zijn. De eerste larven verpoppen zich tot werksters. Vanaf dan zullen zij de taak van het bouwen van het wespennest overnemen  van de koningin, daarna legt de koningin alleen nog eitjes, en wordt ze bescherm (door te steken) door de werksters. 

 

Ontwikkeling

Zodra de eerste werkster er zijn is het zeker opletten. Deze werksters verdedigen het nest met een wespensteek. Dit is de eneige verdediging die wespen hebben. Vaak gaat de ontwikkeling zo snel dat er ineens verdedigende wespen zijn op plaatsen waar "de week ervoor nog niet aan de hand was" . Vanaf het moment dat de eerste weksters er zijn groeit het nest binnen eeen paar weken naar de grote van een handbal. Deze groei gaat verder tot eind van de zomer. Een nest kan als de omstandigheden goed zijn uitgroeien tot  de maat van een basketbal, soms nog iest groter.

Ga niet zelf experimenteren, schakel een ervaren bestrijder in!

 

 Beginnend wespennest in schuurtjeBeginnend wespennest in schuurtje

 

Wat doet wespennest.eu voor u.

Wespennest.eu brengt u snel en eenvoudig in contact met een ongediertebestrijder bij u in de buurt. 
Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het wespennest kunt u met de bestrijder zelf bespreken.

De door ons geselecteerde ongediertebestrijders staan garant voor een goed resultaat! Zij geven altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Go to Top