Franse veldwesp in dakraan

Franse Veldwesp

 

Dit soort is van andere wespen te onderscheiden door het iets afgeplatte, slankere lichaam, de hangende pootjes tijdens het vliegen een overwegend zwarte kleur met gele dwarsstrepen.

 

Deze wesp maakt op beschutte plaatsen het nest. Dit nest heeft geen papieren omhulsen maar is open, waardoor de wespen goed te zien zijn. Vaak bouwen ze hun nest onder de dakpannen en dakramen aan de zonkant. De wesp jaagt voornamelijk op insecten.

Franse veldwespen zijn niet geïnteresseerd in zoetigheid, waardoor ze zelden hinderlijk zijn op het terras. Wel kan deze wesp steken maar doet dat alleen bij gevaar. Jaarlijks krijgen bestrijders meldingen van schilders die op het dak gestoken worden. De Franse veldwesp, is ten op zichtte van de gewone wesp, een heel ander soort wesp. De Franse veldwesp leeft in een nest met ongeveer 10 andere wespen. De kleuren komen vrijwel overeen met gewone wespen en ook de Franse veldwespen kunnen steken, verder zijn er weinig overeenkomsten. 

Bestrijden of laten zitten: 

Dit soort ontwikkeld zich dus niet tot een nest van 5000 insecten, zoals bij de limonadewesp. Zitten de wespen op een plaats waar u direkt mee in contact komt dan is er het gevaar van steken. Zitten ze onder de pannen, meer als een meter van het dakraam dan is er geen direkt gevaar. Schat dus voor uwzelf in of er een reden is om te bestrijden. 

Franse veldwespen (nest) onder dakpan

Wat doet wespennest.eu voor u.

Wespennest.eu brengt u snel en eenvoudig in contact met een ongediertebestrijder bij u in de buurt. 
Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het wespennest kunt u met de bestrijder zelf bespreken.

De door ons geselecteerde ongediertebestrijders staan garant voor een goed resultaat! Zij geven altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.