Wat doen jullie bij het verwijderen van een wespennest?
 • Verwijderen van een wespennest is geen goede omschrijving, wel de meest gebruikte term. We bestrijden de wespen, dat is wat we doen. Na een paar dagen vliegen er geen wespen meer (met garantie). De meeste nesten zijn niet eens zichtbaar, dus ook niet te verwijderen. Omdat een nest na de bestrijding nooit meer gebruikt wordt is verwijderen ook helemaal niet nodig!
Gebruiken bestrijders hetzelfde wespenbestrijdingsmiddel als in "doe het zelf winkels" te koop is?
 • Professionele wespenbestrijders gebruiken proffesionele wespenbestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn alleen te koop met een  een bewijs van vakbekwaamheid van de Stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierpreventie (EVM) en het Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid (CPMV). 
Ik zie wespen langs het kozijn naar binnen vliegen, zit daar een wespennest?
 • Als u wespen langs het kozijn of de spouwmuur in ziet vliegen met enige regelmaat, dan zit er een wespennest in de spoumuur. Dit kunt u over het algemeen waarnemen vanaf begin Mei. Advies is dit te laten bestrijden.
Ik heb elke dag een paar wespen in mijn kamer, slaapkamer of zolder . Heb ik dan een wespennest?
 • Als u met regelmaat wespen binnen hebt zitten, hebt u een wespennest in uw woning of bedrijf. Deze wespen gaan binnen altijd op het raam af waar het meeste licht naar binnen schijnt. Door rond u woning aan de buitenkant te kijken kunt u vaak zelf al zien waar de wespen naar binnen vliegen. Als u dit hebt gevonden kunt u bellen voor een bestrijdingsafspraak. Advies is dit niet zelf te bestrijden, daarbij worden de meeste mensen gestoken. Zoek in uw gemeente een bestrijder via het zoekmenu boven aan de site.
Kan een wespennest in de grond zitten?
 • Ja, een wespennest zit regelmatig in de grond. Dit kan ook in uw gazon in de grond zitten. Tip: Het gat in het donker dicht gooien met grond helpt niet. Binnen een paar dagen hebben de wespen een nieuwe uitgang gegraven.
Kan een wespennest in de haag of struiken zitten?
 • Vaak ztten wespennesten in een stuik of haag. De beukenhaag heeft vaak de voorkeur. Kijk uit met het knippen van de haag!
In zie wespen in en uit vliegen bij mijn dakkapel. Moet ik deze bestrijden?
 • Als u er nog geen last van heeft bent u op tijd met het bestrijden van het wespennest. He verder we in het seizoen komen, hoe groter het aantal meldingen van wespen binnen op de slaapkamers, en daar wilt u niet verrast woren tijdens uw slaap door eeen wespensteek. Tip--> wacht dus niet met bestrijden als u wespen naar binnen ziet vliegen, vroeg of laat krijgt u er toch last van.
Moet ik een wespennest altijd bestrijden?
 • Nee, wespen zijn nuttige insecten. Als ze op een plaats zitten waar ze ver van de woning af zitten kan dit geen kwaad ze te laten zitten. Let wel op dat kinderen, kleinkinderen deze plaats weten, anders kan het nog steeds fataal aflopen.
Er zit een wespennest in de spouwmuur, als ik het gat dichtstop met kit ben ik er dan vanaf?
 • Nee, wespen knagen de uitgeharde kit nar een paar dagen open en gaan vrolijk verder. Vaak vinden ze ook via een andere weg een uitgang, en komen zo massaal uw woning binnen.
Kan ik het wespennest zelf bestrijden?
 • Ja, dat kunt u zelf proberen met gevaar dat u gestoken wordt. WANNEER DE WESPEN U AANVALLEN EN U MEERDERE KEREN STEKEN, KAN DIT LEIDEN TOT EEN ANAFYLACTISCHESHOK MET MOGELIJK DE DOOD TOT GEVOLG!  Bestrijders van gebruiken altijd een wespenpak ter bescherming.
Krijg ik garantie op de bestrijding van het wespennest?
 • Bestrijders van wespennest.EU geven 100% seizoensgarantie op de bestrijding. Als er na een week nog wespen in en uit vliegen komen wij kostenloos terug om het alsnog op te lossen. 
Als de wespen onder het dak of achter de aftimmering van de woning zit, moet er dan wat aan de woning gedemonteerd worden voor de bestrijding?
 • Nee, het hoeft nooit iest te worden gesloopt og gedemonteerd om een wespennest te bestrijden. Als er wespen in en uit vliegen kunnen wij ze bestrijden!
Er vliegen wespen aan en af langs de rand van mijn vijver. Zit daar een wespennest?
 • Ja, we komen zeer regelmatig wespennesten tegen die net onder de rand van de vijver zit.
Kan er een wespennest zitten in een vogelhuisje?
 • Ja, wespen in een vogelhuisje is zeker geen uitzondering!
Kan er een wespennest in een bloembak zitten?
 • Ja, dat komen we vaak tegen. Wespen zitten in bloembakken, onder tuinhuisjes, in schuurtjes, achter de aftimmering, boeiboord enz. We hebben ze de afgelopen jaren ook gezien: In de helm in het tuinhuisje , onder een stoel op de slaapkamer, boven de praktijk bij de tandarts in een archiefdoos. 

 

 

Wat doet wespennest.eu voor u.

Wespennest.eu brengt u snel en eenvoudig in contact met een ongediertebestrijder bij u in de buurt. 
Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het wespennest kunt u met de bestrijder zelf bespreken.

De door ons geselecteerde ongediertebestrijders staan garant voor een goed resultaat! Zij geven altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Go to Top