Wespen gaan graag in de spouw zitten omdat ze via de stootvoeg makkelijk de spouw in kunnen.

 

Wespen beschadigen niet het metselwerk maar gebruiken hout en vezels om hun wespennest in de spouw te bouwen. Dit kan op de lange termijn wellicht de ventilatie verminderen. Als na een tijdje de ruimte voor het nest te klein wordt, halen de werksters de isolatie weg uit de spouw om ruimte te maken voor het nest. Dit gaat te koste van de isolatiewaarde.

Een groter risico vormen de wespen zelf wanneer hun populatie groter wordt. Een wespennest in de spouwmuur gevaarlijk zijn als u in de buurt komt. Wespen reageren namelijk zeer agressief als iemand in de buurt van hun nest komt of de uitvliegroute hindert. Hoe groter een wespennest in de spouwmuur, hoe groter de kans dat de wespen buiten de spouwmuur komen en u lastig kunnen gaan vallen.

Tip

Wat u nooit moet doen is de stootvoegen van de spouwmuur dichtmaken! De wespen in de spouwmuur zullen dan een andere uitgang gaan zoeken en doorknagen en kunnen in het ergste geval uw huis binnenkomen! De gevolgens hiervan zien bestrijders vaak,  dit moet u absoluut voorkomen.


Wespennest in spouwmuur verwijderen

Een wespennest in de spouw moet u zeker niet zelf proberen te verwijderen! algemeen ; hoe groter het nest, hoe meer risico u loopt!

Laat een wespennest in de spouwmuur altijd bestrijden door een expert van wespennest.EU!  Deze vind u via "vind uw gemeente" bovenaan de pagina. Zij hebben de juiste middelen in huis om dit zo veilig en efficiënt mogelijk te doen! Neem geen enkel risico en laat een wespennest in de spouwmuur bestrijden, ook als u er niet direct last van heeft.

 

Weringsmaatregel wespennest

Na de bestrijding kunt u de stootvoegen van de spouwmuur dichtzetten met stootvoegroosters. Dit voorkomt dat een wespenkoningin het volgende jaar gemakkelijk naar binnen kan vliegen en een nieuw nest gaat maken.

 

 

Wat doet wespennest.eu voor u.

Wespennest.eu brengt u snel en eenvoudig in contact met een ongediertebestrijder bij u in de buurt. 
Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het wespennest kunt u met de bestrijder zelf bespreken.

De door ons geselecteerde ongediertebestrijders staan garant voor een goed resultaat! Zij geven altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Go to Top